eng
Eesti-Rootsi Vaimse Tervise ja Suitsidoloogia Instituut

Eesti-Rootsi Vaimse Tervise ja Suitsidoloogia Instituut

“Mul on kõik OK!” teavituskampaania

30 jaanuar, 2017

ERSI viis Eestis Norra Rahvatervise programmi toetusel 2014-2015 ellu projekti “AppsTerv – Veebipõhised rakendused vaimse tervise heaks”, mille käigus sündis veebileht www.enesetunne.ee. Teavitustegevus veebilehe kasutamiseks on jätkunud ka pärast projekti lõppemist. 2017 jaanuaris käivitus teavituskampaania “Mul on kõik OK!”.

Kampaania eesmärk on suurendada noorte teadlikkust vaimsest tervisest läbi veebilehtede www.enesetunne.ee ja www.peaasi.ee ning julgustada noori oma probleemidest rääkima ning abi otsima. Samuti on eesmärk vähendada valehäbi, mis takistab noortel õigel ajal abi küsida.

Kampaania on suunatud eelkõige 13-16-aastastele noortele.

Sõnum “Ära jää oma murega üksi. Räägi sellest” eesmärk on julgustada noori abi otsima ja oma murest/probleemist rääkima ning ühtlasi tutvustada noortele info ja abi saamise võimalusi. Ei ole vaja näidata, et kõik on väga hästi, kui tegelikult ei ole. Tihti varjatakse oma mure ning öeldakse sõpradele ja lähedastele “Mul on kõik OK!” kuigi tegelikult tahaks rääkida oma muredest, kuid miski, on see siis hirm vanemate või sõprade suhtumise ees või valehäbi, hoiab tagasi. Kampaaniaga tutvustame noortele ka vaimse tervise keskuseid ja kabinette.

Vt kampaania videosid SIIT.

fb_postitus

Eesti-Rootsi Vaimse Tervise ja Suitsidoloogia Instituut (ERSI) | Õie 39 Tallinn 11615 | ersi@suicidology.ee